Zomervakantie Oostenrijk

Zomervakantie Oostenrijk

Oostenrijk is één van de meest geliefde bestemmingen in de zomer, maar vooral in de wintermaanden.

Meer dan 800.000 Nederlanders trekken tussen half december en eind april, naar één van de vele skidorpen in Oostenrijk, en genieten daar volop. Van de winter, van de perfect onderhouden skigebieden, en van de uitstekende après ski.

Want wintersport in Oostenrijk, dat is niet zomaar een vakantiebestemming waar je heengaat om een paar weken door te brengen. Nee, wintersport in Oostenrijk is ideaal voor iedereen. Voor gezinnen met kleine kinderen, grote kinderen, grote groepen en kleine groepen, en voor alleenstaanden.

Je kan immers nergens anders zo optimaal genieten van de sneeuw, en de vele kilometers afdalingen. En er zijn nergens anders zoveel faciliteiten te vinden.

Maar ook de zomervakantie Oostenrijk is een vakantie vol met spectaculaire dagen. Wist je trouwens dat je op een aantal skigebieden ook in de zomermaanden kunt skiën?

Gastvriendelijk

Oostenrijk is geheel ingericht, althans zo lijkt het, om het toeristen naar de zin te maken, en dan vooral in de deelstaat Tirol.

Niet alleen zijn de hotels doorgaans van zeer goede kwailiteit, en bieden een optimale service, datzelfde geldt ook voor vakantiehuizen, pensions, en voor alle grotere skigebieden.

Goede faciliteiten, en wat je ook vraagt als wintersporter, het lijkt wel alsof niets te veel is.

Skigebieden

Bovendien zijn er nergens anders zoveel skigebieden te vinden, als in sommige delen van Oostenrijk.

Zoals bijvoorbeeld de skigebieden Ischgl en Serfaus – Fiss – Ladis in Tirol.

Dat zijn niet zomaar skigebieden, maar winterse El Dorado’s, met heel veel pistenkilometers, goede en moderne skiliften, kwailitatief erg goede faciliteiten in het skidorp en op de pisten, en een erg gezellige après ski.

Maar, er is nog meer. Want het zijn de kleine dingen die het nog veel unieker maken. Bijvoorbeeld de grote evenemenenten die in de wintermaanden worden georganiseerd, en weer, alleen maar om het wintersporters nog meer naar hun zin te maken.

Een mooi voorbeeld daarvan is het prachtige grote skigebied Ischgl. Daar worden iedere winter wel erg aantrekkelijke evenementen georganiseerd, zoals bijvoorbeeld Vormen in wit, een sneeuwscultuurfestival, waarvoor vanuit de hele wereld grote kunstanaars naar Oostenrijk afreizen, om hier hun kunsten te vertonen.

Het resultaat zijn de meest wonderlijke sculpturen, die allemaal geheel van sneeuw zijn gemaakt.

Maar het allergrootste evenement in Ischgl kan je zelfs twee a drie keer per jaar meemaken, de Top of the Mountainconcerten in Ischgl, bovenop de skipiste! Bij de opening van het winterseizoen, bij het sluiten van het winterseizoen, en meestal ook nog eens met Pasen.

En dat zijn ook niet zomaar concerten. Nee, in ischgl is niets te gek, en men nodigt dan ook graag alleen de grootste artiesten uit, zoals bijvoorbeeld Pink, Tina Turner, of the Scorpions, die hier hun allerlaatste concert hebben gegeven.

Bovendien, is de entree gratis voor iedereen die een skipas heeft!

Oostenrijk Wintersportland nr 1

Het zijn immers de kleine dingen die belangrijk zijn, die je wintersportvakantie nog leuker en sportiever maken. Wintersport in Oostenrijk is altijd net even iets leuker dan in andere wintersportlanden, en het is niet voor niets dat wereldwijd Oostenrijk als de nummer één wordt gezien op het gebied van wintersport.