Zo reis je als een echte local

Ga je op reis en wil je er optimaal van genieten? Zorg ervoor dat je op reis gaat als een echte local. Door te reizen als een local kun je ook nog eens veel geld besparen en je ziet, proeft en beleeft veel meer dan wanneer je door een land reist zoals iedere andere toerist. Een andere cultuur is dichterbij dan ooit en je kunt het van vlakbij beleven.

Eet als een local

Het is misschien een kwestie van uit je comfortzone komen, maar als je er eenmaal aan begint, wil je niet anders meer. Door te eten bij tentjes langs de weg proef je de echte cultuur van een land. De grotere ketens zijn vaak internationaal en kun je ook gewoon in Nederland vinden. Streetfood is in veel landen echt een onderdeel van de reis die je zeker geprobeerd moet hebben.

Kies het beste vervoersmiddel

Het is niet altijd de beste keus om voor een taxi te gaan. Kijk naar de manier waarop de lokale bevolking van A naar B komt en kies daar zelf ook voor. Wanneer toeristen in Nederland komen willen ze ook allemaal een keer op de fiets de stad verkennen. Heeft jouw plek van bestemming een typisch vervoermiddel? Probeer het uit!

Spreek de taal

Er is niets zo bevrijdend als het kunnen spreken van de taal in het land waar je reist. Dit maakt het namelijk niet alleen voor jezelf, maar ook voor anderen makkelijker. De locals zullen veel sneller met je in gesprek gaan en zo leer je ze kennen, geven ze je echte insidertips en zie je dus uiteindelijk veel meer van een land. Nog wat hulp nodig bij het leren van de taal? ebc.nl heeft goede en leerzame taalcursussen in meer dan 15 verschillende talen!

Slaap bij de locals

Ditzelfde geldt voor het zoeken van een slaapplek. Hoewel het niet altijd zo is, is het overnachten bij locals meestal goedkoper dan een hotel of hostel.  Wanneer je bij een local slaapt krijg je een inkijk in hun gewoontes en steek je daar veel meer van op dan wanneer je in een hotel verblijft. Natuurlijk kun je ook voor luxe kiezen, maar je beleeft en ziet meer wanneer je bij een local slaapt.

Dat is natuurlijk vooral belangrijk als je naar landen wilt gaan waar een andere taal gesproken wordt, neem nu bijvoorbeeld China. Want van een dergelijke eenmalige reis, de meesten kunnen immers niet vaker dit sorot reizen doen, wil je optimaal genieten.