Wintersport Oostenrijk

Oostenrijk leent zich bij uitstek voor uw perfecte wintersportvakantie. Bent u op zoek naar een wintersport in Oostenrijk? De hoge bergen van de Alpen die bedekt zijn met metershoge lagen sneeuw zorgen ervoor dat er ieder jaar weer massa’s mensen richting Oostenrijk trekken voor wintersport in Oostenrijk. Waar iedereen zich overdag van zijn meest sportieve kant laat zien op en rondom de pistes, feesten de mensen ‘s avonds met een gezellige, feestelijke sfeer tijdens de àpres ski.

Er wordt niet alleen geskied in Oostenrijk. De echte avonturiers kunnen er ook prima snowboarden. Voor de mensen die niet zulke waaghalzen zijn: u kunt in de Alpen ook prima rondlopen en genieten van de omgeving. Bovendien bestaat er ook het langlaufen. Zo geniet u op een heel sportieve manier van de Oostenrijkse sneeuw. Populaire wintersportbestemmingen zijn het bekende Tirol, Salzburg, Vorarlberg, Steiermark, Oost-Tirol en Karinthië.

Verblijf Oostenrijk

Na een sportieve dag skiën of rondlopen in de prachtige omgeving en bergen in de Alpen, is een goede nachtrust natuurlijk erg welkom. Kiest u voor de comfort van een hotel, of wilt u liever het gemak van een eigen vakantiehuis? Er wordt rekening gehouden met iedere vakantieganger, en daarom is er dus tijdens een wintersport Oostenrijk voor ieder wat wils!

Klimaat en weer in de winter

Oostenrijk kent in principe meerdere soorten klimaten. In de hogere gebieden is dit een hooggebergteklimaat, in de lager gelegen delen een gematigd landklimaat. In de winter wordt Oostenrijk gekenmerkt door met name veel vorst en sneeuwval. Vrijwel alle neerslag komt in de wintermaanden naar beneden als sneeuw. Dit verklaart ook gelijk waarom wintersport in Oostenrijk zo populair is. In de maanden november tot en met maart is de temperatuur gemiddeld een paar graden onder nul. Gemiddeld zijn er tijdens deze maanden slechts 3 zonuren per dag en maandelijks zijn er maar liefst 14 regendagen.