Wat kun je zoal bezoeken in Curaçao met een huurauto?

cura

Curaçao is een eiland waar vele duizenden Nederlanders ieder jaar weer naar afreizen. Maar kun je eigenlijk zoal doen in Curaçao naast lekker aan het strand liggen?

1. Ontdek de natuur aan de noordoostkant van Curacao

Als u op zoek bent naar dingen die u buiten kunt doen op Curaçao, ga dan naar het noordoosten! De noordoostelijke gebieden zijn wild, ongetemd en prachtig. De beste plek is ongetwijfeld Christoffel Nationaal Park.

Je reist door vulkanische en koraalformaties, je kunt een dag uittrekken om de woestijnvlaktes te verkennen, de grote Suplado Blowhole te zien en de geïsoleerde baai Boka Ascension te bezoeken. Boka Ascension is overigens een van de weinige plaatsen op Curacao waar u zeeschildpadden kunt zien vanaf de kust. Christoffel Nationaal Park zelf biedt een panoramisch uitzicht op de flora en fauna van het eiland, inclusief de coole warawara vogel. Wij raden u aan een gids en een chauffeur in te huren voor deze dag.

2. Leer meer over de slavenhandel in Museum Kura Hulanda

Curaçao was jarenlang een Nederlandse kolonie. Dit betekent dat het eiland op grote schaal is uitgebuit door slavendrijvers. Overal op het eiland zijn nog overblijfselen hiervan te vinden en het grootste deel van de huidige bevolking stamt dan ook af van slaven. Het Kura Hulanda Slavery Museum is de beste plaats om het van dichtbij te bekijken en een diepgaander perspectief te krijgen.

Het museum is gevestigd in een 19e-eeuws koopmanshuis en voormalige slavenverblijven, en leert u de wrede geschiedenis van de slavernij in de Nieuwe Wereld, en hoe het er na de afschaffing aan toe ging. Een bezoek aan Museum Kura Hulanda is een van de dingen die u niet mag missen op Curaçao. Er is hier zelfs een collectie West-Afrikaanse kunst en voorwerpen te zien.

3. Bezoek het Shete Boka Nationaal Park

Aan de uiterste noordkust van Curaçao ligt het Shete Boka National Park (Shete Boka betekent “Zeven Inhammen”) – een natuurwonder en een uitgestrekt gebied dat u een inzicht geeft in de vulkanische oorsprong van het eiland. Het hoeft geen betoog dat het verkennen van dit gebied een van de leukste dingen is om te doen op Curaçao.

Er zijn terrassen van rotsen en koraal gevormd langs de kustlijn, die erg gaaf zijn om te zien. Bekijk ook Boka Tabla, een half verzonken grot waar de golven dramatisch neerstorten. Er is ook de Boka Pistol, waar je nog meer fantastische golven en koraalrotswanden kunt zien. Als u van de natuur houdt, en als u van de gebaande paden af wilt op Curaçao, dan is dit de plek om naartoe te gaan. Nogmaals, de beste optie is om een gids en chauffeur te boeken.

Tip: Autoverhuur Curacao 

4. Ga snorkelen bij de Tugboat Duikplek

Dit is zeker een van de meer avontuurlijke dingen om te doen op Curaçao. Waarom boekt u geen snorkeltour rond het wrak van een sleepboot die verticaal in het water is ondergedompeld? Het gezonken schip is nu een rif vol leven geworden en een geweldige plek om te zien. Dit moet zeker hoog op uw to-do lijstje staan als u dit Caribische eiland bezoekt.

De MV Superior Producer (gebouwd in 1957) werd vroeger gebruikt als vrachtschip en staat plaatselijk bekend als “de sleepboot”. Hoe kwam het dat het de laatste 30 jaar op de zeebodem lag? Iemand vergat blijkbaar de patrijspoorten te sluiten. Hoewel het indertijd zeker niet goed was voor de boot – volgeladen met een kerstlading whisky en andere goederen – is hij vandaag de dag behoorlijk ontzagwekkend en zit hij vol met zeeleven.

5. Spring over naar Klein Curacao

Klein Curacao – of “Klein Curacao” – is, zoals de naam al doet vermoeden, een klein (1,7 vierkante kilometer) onbewoond eilandje net voor de zuidoostkust van Curacao. Het is een 2 uur durende boottocht vanaf het hoofdeiland, maar het is de reis meer dan waard. Het eiland is omgeven door riffen en is het soort plek waar u alle besef van tijd verliest.

Een trip naar Klein Curacao is gemakkelijk een van de beste, meest ongebaande dingen om te doen op Curacao. Vroeger was het een quarantaine voor zieke slaven, een begraafplaats en een aanloophaven voor de guanohandel. Nu is er genoeg te doen voor de toerist. Van ronddwalen om de oude, in onbruik geraakte bouwwerken te bekijken, tot een snorkeltocht voor de kust en je vergapen aan het lokale onderwaterleven.

6. Breng de dag door bij het Zoutmeer van Willembrordus

Het Zoutmeer van Willembrordus is een park dat bekend staat om zijn flamingo’s. Dit is de plek om naartoe te gaan op Curacao als je een glimp wilt opvangen van de roze gevederde vogels terwijl je hier bent. Het vogelgebied zelf ligt in Jan Kok en stelt je in staat om de flamingo’s te spotten die zich graag verzamelen in de zoutmeren.