Top 10 bezienswaardigheden in Ho Chi Minh, Vietnam

Ho Chi Minh

Veel van de beste attracties in Ho Chi Minh (Saigon) draaien rond de gebeurtenissen van oorlog en verovering in de 20e eeuw. Het klinkt somber, en in sommige delen is het dat ook, maar er zijn echt fascinerende historische activiteiten die geschikt zijn voor alle leeftijden. Van klassieke Franse architectuur tot perfect onderhouden Amerikaanse oorlogsvliegtuigen, wandelen door Ho Chi Minh is alsof je het verleden tot leven ziet komen met zoveel beroemde bezienswaardigheden verspreid over de stad. Natuurlijk, als de grootste stad en zakelijke hoofdstad van Vietnam, veranderen de tijden en beginnen moderne wolkenkrabbers de lucht te accentueren door het nieuwe en het oude op een unieke Vietnamese manier te combineren.

Met onze gids voor de top 10 van beste attracties in Ho Chi Minh kun je alle informatie krijgen die je nodig hebt om ervoor te zorgen dat je niets mist van deze fascinerende stad. Dat een reis naar Ho Chi Minh in Vietnam een aanrader is, lees je in deze blog.

1.      Binh Tay-markt

De Binh Tay-markt, gebouwd door de Fransen in de jaren 1880, bevindt zich in het centrum van de grootste wijk Chinatown van Vietnam. In tegenstelling tot de Ben Thanh-markt in District 1, bedient deze markt voornamelijk de lokale bevolking met zijn uitgebreide assortiment aan vers fruit, groenten, gevogelte, vlees en zeevruchten uit regio’s in heel Vietnam.

Openingstijden: dagelijks van 08:00 – 17:00 uur

Adres: 57A Thap Moui, District 6, Ho Chi Minh-stad

2.      War Remnants Museum

Het War Remnants Museum is een ontnuchterend en onvergetelijk museum dat de effecten van de 30 jaar durende oorlog tussen Amerika en Vietnam beschrijft. Er zijn onberispelijk bewaard gebleven tanks, vliegtuigen en andere oorlogsmachines op het buitenterrein, maar de echt keiharde informatie is binnen te vinden. Foto’s, exposities en geschreven documentatie tonen de gruwelijke lengte waartoe het Amerikaanse leger zich heeft teruggetrokken om te proberen het Noord-Vietnamese leger te verslaan.

Openingstijden: dagelijks 07.30 – 12.00 uur en 13.30 – 17.00 uur

Adres: 28 Vo Van Tan, District 3, Ho Chi Minh-stad

3.      Cu Chi-tunnels

Deze geweldige toeristische attractie laat bezoekers ervaren hoe het moet zijn geweest voor soldaten die een uitgebreid netwerk van tunnels gebruikten om zich ongemerkt door hun vijanden te verplaatsen. Er is een informatieve film te zien, gevolgd door een rondleiding door enkele neprecreaties van het dagelijks leven voor de Vietcong die zich in de jungle verstopt. Uitgebrande tanks vormen een geweldige foto-prop en dan kruipt iedereen door een klein deel van de tunnels dat is verbreed en ondersteund met beton.

Openingstijden: dagelijks 07:00 – 17:00 uur

Locatie: 70 km ten noordwesten van Ho Chi Minh-stad

Adres: +84 83794 8820

4.      Cao Dai-tempel

De Cao Dai-tempel is het centrum van het Cao Dai-geloof, een religie die stukjes boeddhisme, christendom, islam, taoïsme en confucianisme heeft overgenomen. Toeristen zijn van harte welkom om de tempel te bezoeken en meer te weten te komen over dit geloof dat door enkele toegewijde volgelingen wordt beoefend. Elke Cao Dai-beoefenaar draagt ​​een wit gewaad om de tempel binnen te gaan met een extra sjerp om hun vorige religie aan te duiden. De tempel zelf is erg helder en kleurrijk met draken die over trapleuningen vliegen en een wolkenmuur die het plafond versiert.

Openingstijden: dagelijks 06:00 – 17:00 uur

Locatie: 60 mijl ten noordwesten van Ho Chi Minh-stad

5.      Jade Emperor Pagoda

Jade Emperor Pagoda is een van de meest gerespecteerde tempels in Ho Chi Minh. Oorspronkelijk gebouwd in 1909 door Chinese immigranten, verwelkomt deze taoïstische tempel nu boeddhistische aanbidding en is ongelooflijk sfeervol met wierookrook zwaar in de lucht. Ingewikkelde architectuur, houtsnijwerk, beelden van goden en godinnen en Chinese karakters creëren een exotische en tijdloze sfeer.

Openingstijden: dagelijks van 08:00 – 17:00 uur

Adres: 73 Mai Thi Luu, District 3, Ho Chi Minh-stad

6.      Bitexco Tower en Sky Deck

Bitexco Tower is een ultramoderne kantoortoren in Ho Chi Minh, met een karakteristieke ovale uitbouw die dienstdoet als landingsplaats voor helikopters. Met een hoogte van 262 meter is dit 68 verdiepingen tellende gebouw het hoogste van heel Vietnam met een sky-deck dat 360 graden uitzicht biedt over de stad en de omgeving en een fantastische skybar genaamd Alto, waar je heel Ho Chi Minh kunt zien. genieten van een cocktail en enkele internationale gerechten in tapasstijl. Ga hierheen voor zonsondergang en vergeet je camera niet.

Openingstijden: dagelijks 09:30 – 21:30 uur

Adres: 36 Ho Tung Mau Street, District 1, Ho Chi Minh-stad

7.      Hereniging paleis

Het centrum van het geallieerde commando en de plaats waar de Noord-Vietnamezen de overwinning claimden in de Amerikaanse oorlog, het Herenigingspaleis heeft een rol gespeeld in enkele ongelooflijke scènes. Dit verouderde paleis is in wezen bevroren in de tijd sinds een tank van het Noord-Vietnamese leger in 1975 door zijn poorten sloeg. Bezoekers zullen geheime kamers, grote ontvangsthallen en de commandobunker ontdekken waar generaal Ngo Dinh Diem zijn oorlogsstrategieën voerde.

Openingstijden: dagelijks 08:00 – 11:00 en 13:00 – 16:00 uur

Adres: 135 Nam Ky Khoi Nghia, Ben Thanh, District 1, Ho Chi Minh-stad

8.      Ho Chi Minh Central Post Office

Het centrale postkantoor in Ho Chi Minh is een glorieus voorbeeld van Franse koloniale architectuur, perfect bewaard gebleven met evenveel stijl als toen het voor het eerst werd geopend in 1891. Het gebouw fungeert nog steeds als het belangrijkste postkantoor van de stad en het is zeer goed om een ​​brief of briefkaart naar huis te sturen. aanbevolen voor een voorproefje van levende geschiedenis. Mooi vanuit elke hoek, dit gebouw is ontworpen door Gustave Eiffel, die ook de Eiffeltoren in Parijs ontwierp.

Openingstijden: dagelijks van 07:00 – 19:00 uur

Adres: 2 Cong Xa Parijs, Ben Nghe, District 1, Ho Chi Minh-stad

Tel: +84 83822 1677

9.      Mariamman hindoetempel

De Mariamman Hindu-tempel is een prachtig voorbeeld van de heldere en levendige architectuur van hindoeïstische gebedshuizen. Als enige actieve hindoetempel in Ho Chi Minh fungeert het als een gemeenschapsbasis voor de kleine gemeenschap van hindoes die in de stad wonen. Elke dag geopend van 07:00 tot 19:00 uur, niet-hindoes zijn ook welkom om te bezoeken, vergeet niet om je conservatief te kleden en je schoenen uit te doen voordat je de binnentempel betreedt.

Openingstijden: dagelijks van 07:00 – 19:00 uur

Adres: 45 Truong Dinh, Ben Thanh, District 1, Ho Chi Minh-stad

10. Notre Dame kathedraal

De Notre Dame kathedraal van Saigon, gebouwd in de late jaren 1880 door Franse kolonisten, is een van de weinige overgebleven bolwerken van het katholicisme in het grotendeels boeddhistische Vietnam. Gelegen op het Paris Square, werd de naam Notre Dame gegeven na de installatie van het standbeeld ‘Peaceful Notre Dame’ in 1959. Een beeld van de Maagd Maria staat ook voor de kathedraal van Saigon Notre Dame, waarvan de lokale bevolking beweerde dat ze in oktober 2005 tranen had vergoten. Hoewel dit incident werd weerlegd door de katholieke kerk van Vietnam, komen duizenden bezoekers nog steeds naar dit standbeeld in de hoop getuige te zijn van een wonder.

Openingstijden: dagelijks van 08:00 – 17:00 uur

Adres: 1 Cong Xa Parijs, Ben Nghe, District 1, Ho Chi Minh-stad

Lees alles over internationale reizen op InternationaalReizen.nl. Denk aan Thailand of wellicht iets dichters bij huis.