Tips voor het boeken van een goedkope vlucht naar Barcelona

Spanje

Een stedentrip of vakantie naar Barcelona begint bij het boeken van uw vliegtickets. Comfortabel met de juiste service naar de Catalaanse hoofdstad vliegen of boekt u liever een low budget vlucht zodat u geld overhoudt voor een lekkere paella? Dit zijn de afwegingen die u dient te maken, voordat u uw zoektocht start. Ook de vertrekplaats speelt mee; vanaf Nederland kunt u namelijk zowel vanaf Schiphol, Rotterdam als Eindhoven vliegen, terwijl een vlucht vanaf Düsseldorf ook voordelig kan zijn. Een ander aspect is het moment dat u uw stedentrip boekt. Een bezoek aan Barna, zoals de Catalanen hun stad liefkozend noemen, in het vroege voorjaar of najaar kan soms erg voordelig zijn. Naast het feit dat het klimaat in Barcelona buiten het hoofdseizoen ook erg aantrekkelijk is, zijn de vliegtickets in deze periode bij alle aanbieders scherper geprijsd.

Welke airlines vliegen allemaal op Barcelona?

Er zijn diverse vliegtuigmaatschappijen die vliegtickets naar Barcelona aanbieden. KLM/Air France allereerst, biedt dagelijks meerdere vluchten naar Barcelona aan. Zustermaatschappij Transavia vliegt ook meermaals naar de stad aan de Middellandse Zee. Als je vooral een goedkope vlucht wil dan loont een vlucht met Spaanse aanbieder Vueling.

Populaire airlines die vliegen op Barcelona:

 • Iberia
 • KLM
 • Eurowings
 • Transavia
 • Lufthansa
 • Vueling
 • Swiss

Op welke luchthaven vlieg ik?

De meeste airlines zoals  KLM, Transavia en Vueling vliegen op El Prat de Llobregat (BCN). De luchthaven ligt op ongeveer 15 kilometer van de binnenstad van Barcelona en heeft perfecte aansluiting naar het centrum. Vanaf El Prat kunt u per taxi comfortabel naar het centrum reizen, de trein of metro pakken indien u een hotel of verblijfplaats buiten het centrum heeft geboekt of u erg goedkoop met de Aerobús laten vervoeren. Met de Aerobús, die om het kwartier tussen centrum en luchthaven pendelt, bent u in ongeveer 20 minuten in de stad. Voor een enkele rit betaalt u slechts tussen de 5 en 10 Euro.

5 tips voor het vinden van goedkope last-minute vluchten

De allerlaatste vliegtickets zijn vaak het goedkoopst. Slimme consumenten kunnen online heel voordelig een vliegticket boeken. Hieronder bieden we een aantal tips hoe jij voordelig het laatste stoeltje kunt bemachtigen:

 1. Maak gebruik van prijsvergelijkers zoals Skyscanner en Google Flights
 2. Stel een prijsalert in voor een bepaalde datum
 3. Wees flexibel en houd meerdere data en vliegbestemmingen in Spanje open
 4. Schrijf je in voor nieuwsbrieven en profiteer van extra korting
 5. Spaar mee met loyaliteitsprograma’s