Roadtrip Zuid-Afrika, must see bezienswaardigheden

Roadtrip Zuid-Afrika

Ben jij voornemens op een roadtrip door Zuid-Afrika te doen, dan zijn er natuurlijk tal van prachtige bezienswaardigheden die je absoluut gezien moet hebben. Omdat het er teveel zijn om tijdens een gemiddelde trip allemaal te kunnen zien, hebben we een lijstje gemaakt met de meest imposante bezienswaardigheden. Uiteraard kun je, afhankelijk van de duur van je verblijf zelf bepalen of je ze allemaal wilt zien of dat je omwille van de tijd een beperkte selectie moet maken. Uiteraard is het verstandig om een roadtrip vooraf te plannen, zodat je niet voor verassing komt te staan en je onbezorgd op vakantie kunt naar dit prachtige land.

Kaapstad

Voor wie een roadtrip Zuid Afrika gaat doen, mag een bezoek aan de hoofdstad natuurlijk niet ontbreken. Deze stad heeft zoveel verschillende gezichten, dat het een absolute aanrader is om deze te bezoeken. Waar je aan de ene kant van de wijk huizen gebouwd van karton en golfplaten ziet, heb je in andere delen het gevoel alsof je het in het rijke westen begeeft. Naast de prachtige kliffen zoals Kaap de Goede Hoop en natuurlijk de bekende ‘Tafelberg’, vind je hier allerlei andere geweldige bezienswaardigheden. Kortom, een absolute aanrader dus!

Kruger National Park

Als je in Zuid-Afrika bent, dan wil je natuurlijk ook de welbekende ‘Big Five’ zien! Het Kruger National Park is dan de plek waar je moet zijn. In dit maar liefst 20.000 vierkante meter grote park, wat te vergelijken is met een land half zo groot als Nederland, vind je hier allerlei verschillende wilde dieren. Van olifanten tot aan leeuwen, het loopt er allemaal. Je kunt natuurlijk prima zelf voor het park rijden, maar met een gids is verstandiger om te doen. Een gids weet namelijk exact welke dieren zich waar schuil houden en kunnen je zo de mooiste plekken laten zien.

Drakensbergen

Houd je van water, dan zijn de Drakensbergen een must see voor jou! Deze waterval is de op één na hoogste ter wereld en is maar liefst 1,5 kilometer hoog en ook 6 kilometer breed. Je kunt ervoor kiezen om deze waterval van Drakensbergen op afstand te bekijken, maar je kunt ook een 6 uur durende route volgen die je niet alleen heen leidt, maar natuurlijk ook weer terug. Alles bij elkaar maakt dit het prachtige Zuid-Afrika een land wat eigenlijk iedereen één keer in zijn of haar leven gezien moet hebben. De vele foto’s die je ziet zijn natuurlijk prachtig, maar komen niet in de buurt bij wat je in het echt allemaal zien.