Reizen door Europa

Hotel

Europa is na Corona des te interessanter geworden voor vele reizigers. Niet enkel is vliegen lastiger geworden na Corona, ook zijn de prijzen van alles enorm gestegen waardoor er minder budget over blijft voor een verre reis. Uiteraard niet getreurd want Europa is een prachtig continent om te leren ontdekken. De diversiteit binnen Europa is heel groot. Zo kan je niet enkel een toffe zonvakantie boeken aan de Middellandse oceaan maar kan je ook kiezen voor de vele culturele toffe steden en dorpen die Europa te bieden heeft of kan je zelf gaan skiën in de bergen. Kortom bied Europa heel wat tofs aan voor een breed assortiment toeristen. 

Hoe maak ik een keuze naar welk land ik ga?

Elk land binnen Europa is de moeite om te bezoeken. Maar hoe maak je nu juist de keuze waar je net naartoe wilt gaan? Wij raden altijd aan om te kijken naar wat voor soort vakantie je net wil boeken. Hoe je van zon, veel warmte, mooie stranden en vele cocktails? Kijk dan zeker naar landen zoals Spanje, Italië, Frankrijk en Italië. Hoe je meer van cultuur en steden die leven en waar je nog eens tof kan gaan shoppen? Kijk dan zeker naar steden zoals Londen, Parijs, Berlijn en meer.  Hoe je dan weer meer van sportieve vakanties zijn landen zoals Kroatië, Zweden, Denemarken en dergelijke. Als Belg kan ik zeker aanraden om ook in ons eigen land te blijven. België heeft vele toffe steden voor kleinere citytrips evenals kan je vele hotels vinden in België.

Ik heb mijn land gevonden? Hoe vind ik nu een hotel?

Heb je een toffe bestemming gevonden? Dan begint nu het werk naar het zoeken van een geschikt hotel, camping, b&b of dergelijke. De keuze hierin is meestal enorm en waar begin je nu net te zoeken? Hiervoor is het internet een zeer makkelijke hulpbron die je snel wegwijs kan maken doorheen de vele hotels. Zo heb je websites die elk hotel vergelijken met elkaar. Dit is zeker handig om een goed hotel te vinden en het te laten meevallen qua prijs. Het is namelijk zo dat er veel bedrijven bestaan die reizen aanbieden en vaak gebeurt het dat hotels bij verschillende reisaanbieders gaan aankloppen om hun hotel op te promoten. Vaak hebben deze aanbieders dan ook nog eens andere prijzen waardoor je 1 hotel terug kan vinden op vele websites en aan verschillende prijzen. Als je dus gaat vergelijken kan je makkelijk terugvinden welke aanbieders deze aanbieden en aan welke prijs. Neem vervolgens de goedkoopste aanbieder, want het verschil in prijs zit niet in kwaliteit, maar in de fee die de aanbieder krijgt van het hotel. Meer betalen is in dit voorbeeld dus weggesmeten geld.