Net als in Nederland, wil je natuurlijk ook in het buitenland verbonden blijven. Met een simkaart in je smartphone kun je eenvoudig mobiel internetten, bellen, en sms’en. Maar hoe zit het nou precies met het gebruiken van een prepaid kaart in het buitenland, en welke opties heb je? Lees in dit artikel meer!
Prepaid simkaart van een Nederlandse provider
Nederlandse prepaid aanbieders hebben simkaarten die lokaal, maar ook in het buitenland werken. Bij de meeste providers kun je ervan uitgaan dat de simkaart die je hier koopt, in de gehele Europese Unie werkt.
Dit betekent dat als je naar een land binnen de EU reist, je gewoon een Nederlandse prepaid sim kunt gebruiken. Je maakt gebruik van dezelfde tarieven en er zijn geen bijkomende roamingkosten.
Het vinden van een geschikte simkaart in Nederland is een eenvoudig proces. Je kunt prepaid vergelijken via een vergelijkingswebsite. Zodra je jouw gewenste simkaart hebt gevonden, kun je deze bij de provider bestellen.
Prepaid kaart buiten de EU
Ga je naar een land buiten de Europese Unie, dan is het niet verstandig om zomaar een willekeurige Nederlandse prepaid sim gebruiken. Dit komt door de hoge tarieven per belminuut, sms bericht en MB data. Sommige Europese landen buiten de EU zijn nog wel eens ‘inbegrepen’ bij de EU-dekking, zoals Zwitserland, maar dit kun je voor de zekerheid beter even controleren per provider.
Een oplossing voor mobiel gebruik buiten de EU is het aanschaffen van een lokale simkaart. Hoewel dit wel betekent dat je in het land nog op zoek moet, heb je wel een simkaart die in dat land werkt. Let wel goed op de lokale tarieven.
Er zijn in sommige gevallen ook simkaarten in Nederland te vinden die specifiek ontwikkeld zijn voor een bepaald land. Deze kunnen ook geschikt zijn voor tijdens je verblijf in het buitenland.
Waar let je op bij het gebruiken van een simkaart in het buitenland?
Een van de belangrijkste aandachtspunten zijn de tarieven. Controleer goed wat je betaalt per belminuut, sms bericht, en MB. Het is natuurlijk vervelend als je er achteraf achter komt dat de tarieven hoog zijn en dat je dus veel beltegoed moet gebruiken.
Daarnaast is het aangeraden te controleren of er geen extra kosten aanwezig zijn, zoals roamingkosten. Binnen de EU heb je hier geen last van, omdat er al een aantal jaren geen roamingkosten zijn binnen de EU. Echter, buiten de Europese Unie kan er hier wel sprake van zijn. Houd hier dus rekening mee.