Op vakantie met de camper: ontdek zuid-Europa op een unieke manier

camper

Vakantie vieren met de camper wordt steeds populairder. Het is niet zonder reden dat steeds meer mensen deze manier van reizen omarmen. Met een camper onderweg zijn geeft vrijheid en flexibiliteit. Je kan zelf bepalen waar je heen gaat, wanneer je gaat en hoelang je blijft. Bovendien kan je met een camper vaak op de meest fantastische en afgelegen plekjes komen. En wat is er nu mooier dan al deze voordelen te combineren met heerlijk Zuid-Europa? In deze blog ga ik je meenemen in de wereld van het camperleven in Zuid-Europa.

Voordelen van reizen met de camper

Met een camper op vakantie gaan biedt veel voordelen. Het grootste voordeel is natuurlijk de vrijheid die het reizen met zich mee brengt. Je hoeft je niet te houden aan bepaalde tijden en locaties. Je kunt gaan en staan waar je wilt, zonder afhankelijk te zijn van openbaar vervoer of accommodaties. Ook bieden campers veel comfort. Je hebt alles bij de hand, van slapen tot koken. En wat te denken van het uitzicht vanuit de camper? Er is niets mooier dan wakker te worden met een fantastisch uitzicht op de bergen of de zee.

Bestemmingen in Zuid-Europa

Als je op zoek bent naar een unieke camperervaring, is Zuid-Europa een mooie bestemming. Je vindt er verschillende landen met elk hun eigen cultuur, klimaat en landschap. Voor een echte roadtrip is Spanje bijvoorbeeld een aanrader. Je kunt reizen van de bergen naar de kust en door historische dorpjes slenteren. Frankrijk heeft dan weer de bijzondere Route des Grandes Alpes. Een van de meest indrukwekkende routes in Europa die helemaal van het Meer van Genève tot de Middellandse Zee rijdt. Italië biedt op zijn beurt een prachtige mix van cultuur, natuur en lekker eten.

Camperhuur in Zuid-Europa

Het huren van een camper is natuurlijk wel anders dan het reizen met je eigen camper. Er zijn verschillende verhuurbedrijven in heel Europa, waaronder veel in het zuiden. Met een huurcamper kan je ook weer alle kanten op. Je kunt bijvoorbeeld alleen in een bepaald land blijven, of juist een grote route door meerdere landen plannen. Let wel op dat de prijzen variëren per seizoen. In het hoogseizoen kan het huren van een camper bijvoorbeeld een stuk duurder uitpakken dan in het laagseizoen.

Tips voor het reizen met een camper

Als je gaat reizen met de camper Zuid-Europa zijn er ook een aantal zaken waar je rekening mee dient te houden. Het is verstandig om een goede route uit te stippelen en daarnaast zijn er een aantal regels waar je aan moet voldoen. In sommige landen gelden bijvoorbeeld speciale verkeersregels voor campers. Ook dien je altijd goed opletten waar je overnacht. Wild kamperen is bijvoorbeeld in sommige landen verboden. Bovendien is het verstandig om goed voorbereid op pad te gaan. Zorg voor voldoende voorraad en vul de tank regelmatig bij.

Samenvattend

Op vakantie gaan met de camper is een unieke en avontuurlijke ervaring. Er zijn voldoende mooie bestemmingen te vinden in Zuid-Europa en met een camper heb je alle vrijheid om deze te ontdekken. Of je nu reist met je eigen camper of een huurcamper, het is belangrijk om goed voorbereid op pad te gaan. Met deze tips kan jouw campervakantie in Zuid-Europa niet meer stuk.


Bron: https://camperseuropa.nl/