Gardameer Italie

Gardameer

Het Gardameer is de populairste vakantiebestemming in Noord-Italië, en zonder twijfel ook één van de allermooiste en leukste reisbestemmingen in de zomermaanden. Zeker als je wilt gaan kamperen bij een mooi en groot meer. Anders dan op andere bestemmingen, zijn hier tal van prima campings, vaak direkt aan de waterkant, en met speeltuin, eigen strand of zwembad.

Het Gardameer heeft ontzettend veel activiteiten, watersportmogelijkheden en evenementen te bieden, en ook voor gezinnen met kinderen. Een echte heerlijke vakantie voor ieder gezinslid!

Natuurlijk het mooie Gardameer. Een meer voor echte watersporters, met verschillende mooie stranden en zwembaden, ideaal om te zeilen, te waterskiën en te surfen, en nog veel meer andere watersporten. Aan de andere kant ligt er een even prachtige bergwereld om het meer, en zo biedt deze reisbestemming een unieke combinatie van de twee belangrijkste zomersportcategoriën. Want naast de erg goede watersportmogelijkheden, biedt de regio in Noord-Italië ook nog eens uitgebreide mogelijkheden voor bergwandelen, klimmen, paragliden en natuurlijk mountainbiken en wielrennen.

En, … dat is nog lang niet alles. Rond het Gardameer liggen verschillende erg leuke en schattige dorpjes. Alle dorpjes zijn prima vakantiebestemmingen, en rond het meer op zo’n 1 a 2 uur rijden liggen bovendien nog eens een aantal aansprekende Italiaanse steden. Bijvoorbeeld de modehoofdstad van Italië, Milaan, de vestigingsstad van verschillende vooraanstaande modemerken, maar ook prachtige winkelcentra, en heel veel cultuur, kunst en geschiedenis.

En ook dichtbij het Gardameer, en zeker aan te bevelen, ligt één van de allermooiste steden in Noord-Italië, Venetië. De stad van de liefde, en een stad die je gewoon een keer moet hebben gezien. Geschiedenis, veel cultuur en natuurlijk het Carnaval van Venetië, naast natuurlijk al die andere attracties en de vele evenementen.

Ook Brescia en Verona, zijn gemakkelijk bereikbaar. Het Gardameer is dus een zomerbestemming, waar je je zeker niet zult vervelen, en waar mooi en warm weer bijna gegarandeerd wordt.

Maar, er is nog meer, en dan in de wintermaanden, want de regio rond het Gardameer heeft ook uitstekende voorzieningen voor de wintersport. Direkt aan het meer liggen twee mooie Italiaanse skigebieden, Altopiano di Brentonico en Malcesine – Monte Baldo.

Kortom, het Gardameer is één van de meest aantrekkelijke vakantiebestemmingen in Noord-Italië.