Finland

Finland

Finland, liefkozend wel het land van de duizend meren genoemd, is een reisbestemming die steeds populairder wordt. Een land vol met tegenstrijdigheden, waardoor je een unieke vakantie kunt beleven, met tal van absolute hoogtepunten.

Een land, dat vooral in de jaargetijden, enorme tegenstellingen te bieden heeft. Natuurlijk de winter, die vooral in het noorden van Finland veel sneeuw te bieden heeft, bij letterlijk en figuurlijk arctische temperaturen. Het noorden, Fins Lapland, ligt immer boven de poolcirkel.

Ondanks de extreme koude, weten toch veel toeristen Fins Lapland iedere winter weer te vinden, en niet alleen vanwege de uitstekende skigebieden in Finland en de perfecte mogelijkheden om te langlaufen of met de sneeuwscooter te stunten. Nee, de echte trekker is de Aurora Borealis, het Noorderlicht.

In de zomermaanden is Finland letterlijk en figuurlijk precies het tegenovergestelde, met heerlijke temperaturen en nachten waarin het niet meer donker wordt. Dan leeft het land op, en heeft uitermate goede vakantiemogelijkheden te bieden voor iedere vakantieganger die graag de vakantie doorbrengt in een onaangetast natuur. Een natuur die enorm veel te bieden heeft, met groot en klein wild, zoals de poolvos en de Eland. Dit keer echter niet in de dierentuin, maar in de achtertuin van het vakantiehuisje dat je overal in Finland van particulieren goedkoop kunt huren.

En, … Finland heeft zeer goede watersportmogelijkheden te bieden. Niet alleen in de vele meren, en let wel niet het land van duizend meren, want in Finland zijn maar liefst meer dan 180.000 meren, maar ook aan de uitgestrekte kusten en de vele baaien in de Finse Zee en de Oostzee.

Helsinki

De hoofdstad van Finland, Helsinki, is één van de grote aantrekkers als het gaat om het moderne leven, cultuur en de rijke historie van Finland.

Een Parel aan de oostzee, met diverse musea, kunsttenttoonstellingen, en een hoog feestgehalte. Want ook daarin voldoen de Finnen niet aan de manier waarop de overige Europeanen denken over de Finnen. Want ze zijn niet stug, maar juist erg open en gastvrij.