Een rondreis gepland door Spanje? Deze plekken moet je zien!

Spanje is een schitterend land met tal van mooie plekjes. Het liefst zou je deze natuurlijk allemaal bezoeken, als je rondreist door Spanje, maar dat kan uiteraard niet. Vandaar dat wij een aantal plekken in Spanje voor je op een rij gezet hebben die je echt moet zien. Zo kun jij alvast een paar zekere stippen zetten op je kaart.

Sagrada Família

Een plek die zeker niet mag missen in dit lijstje, is de Sagrada Família. Deze basiliek, die ontworpen is door Antoní Gaudi, is dé toeristische trekpleister van Barcelona (dat overigens uberhaupt wel een bezoekje waard is). Dat is ook niet zo gek, want de kathedraal – waarvan de bouw al begon in 1882 en die nog steeds niet helemaal af is – is op zijn minst indrukwekkend te noemen.

 

Alhambra

Ben je van plan om ook het diepe zuiden aan te doen, dan moet je zeker langsgaan bij het Alhambra net buiten Granada. Het Alhambra is een paleis én fort, dat gebouwd werd in de middeleeuwen. Destijds was het een Moors verdedigingswerk, nu is het vooral een prachtige bezienswaardigheid. Wanneer je besluit hier heen te gaan, is het wel aan te raden om vooraf te boeken: elke dag worden er maar een beperkt aantal bezoekers toegelaten.

 

Sevilla

Tot slot niet één bezienswaardigheid maar een hele stad, namelijk Sevilla. Sevilla moét je namelijk bezocht hebben op je rondreist door Spanje. Het is niet alleen de stad van de flamenco, een Spaanse dans –en muziekstijl, maar ook een stad vol historische bouwwerken om je aan te vergapen.

 

Meer reisinspiratie opdoen voor een leuke rondreis naar Spanje? https://www.mooierondreis.nl/europa/spanje/