Dubai,het Monaco van het Midden-Oosten

Dubai

Waarom naar Dubai?

Een vakantiereis naar Dubai klinkt natuurlijk enorm fancy, puur bedoeld voor de rijke onder ons. Maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn, integendeel zelfs. Een trip naar Dubai is goedkoper dan jij denkt. Voor een klein bedrag kan er een leuke korte vakantie worden geboekt naar deze bijzondere bestemming.

Dubai is de populairste vakantiebestemming van de Verenigde Arabische Emiraten en langzaam uitgegroeid tot één van de bekendste vakantiebestemmingen onder Nederlanders en Belgen. Dubai staat bekend om zijn gigantische winkelcentra, waaronder de grootste van onze aardbol. In Dubai moet alles groot en indrukwekkend zijn, niet voor niets staat hier dan ook het hoogste gebouw van de wereld. Iedereen heeft wel eens gehoord van de beroemde wolkenkrabber Burj Khalifa, een plaatje om naar te kijken.

De Wereldstad Dubai

Dubai is een echte wereldstad, een stad met allure. Daarnaast kan hier ook vol op gewinkeld worden. Ben jij gek op koken? Dan kan hier de meest unieke en bijzondere kruiden worden ingeslagen, maar het is ook goed mogelijk een chique juwelier binnen te wandelen of naar dat ene kledingstuk te gaan zoeken. Een gehele middag vullen met shoppen is dan ook geen enkel probleem in Dubai.

Ben jij meer een persoon die de spanning wilt opzoeken, deel wilt nemen aan enkele activiteiten? Dan is dat ook mogelijk. Stap in één van de jeeps en maak een wilde tocht door de woestijn van Dubai. Liever een strandvakantie in Dubai? Dan raden wij een bezoek aan Jumeira Beach aan, hier kan heerlijk genoten worden van het zonnetje.

Burj Khalifa in Dubai

Wanneer jij besluit om een vakantie te boeken naar Dubai, dan gaan er vele deuren voor je open. Alleen de skyline van de stad is al een plaatje op zichzelf. In zeer korte tijd groeide deze stad uit tot een zeer bijzondere, met honderden enorme gebouwen. Nog steeds blijft er gebouwd worden, jaarlijks komen er tientallen wolkenkrabbers bij.

Maar één van de gebouwen moet de grootste zijn en dat is dan ook gelijk de grootste van de wereld. De Burj Khalifa is een wolkenkrabber van meer dan achthonderd meter. Het is mogelijk om naar de hoogste verdieping van dit immense gebouw te gaan, een unieke en zeer leuke belevenis. Er is een lift zodat je geen trappen hoeft te klimmen.

Winkelen in Dubai

Dubai is een van de meest interessante bestemmingen voor winkelen. Het heeft de beste winkelcentra en luxemerken zijn in overvloed aanwezig. Er zijn alle soorten winkels zoals high-end luxe winkels, modeboetieks, souvenirwinkels, warenhuizen en open markten. De bekendste gebieden voor winkelen in Dubai zijn De Dubai Mall, De Mall of the Emirates, De BurJuman Mall en De Ibn Battuta Mall.

Deze winkelcentra hebben de beste winkels, restaurants, cafés en entertainmentfaciliteiten. Ook zijn er veel buurtmarkten zoals de Gold Souk, de Spice Souk en de Textile Souk. In deze markten kun je traditionele kleding, sieraden, kruiden en andere producten tegen zeer lage prijzen kopen.

Als je van buitenlandse luxemerken houdt, dan heb je de beste opties in veel van de luxemerken gebouwen zoals de Galleria Mall, de City Walk en de Mall of the Emirates. Deze gebouwen huisvesten de meest bekende luxemerken ter wereld. U zult zeker veel plezier hebben tijdens het winkelen in Dubai. Vergeet niet om altijd een oogje in het zeil te houden voor de aanbiedingen, want er zijn vaak grote kortingen en aanbiedingen in Dubai.

Uitgaan en feesten in Dubai

Dubai staat bekend om een wilde en buitenissige nachtscène. Bars, clubs, lounges en entertainmentcentra bieden een ongeëvenaard niveau van amusement en exclusiviteit. Of je nu gaat stappen, dansen, een show bijwonen of een speciale avond plannen met je vrienden, Dubai heeft voor ieder wat wils. Als je echt van plan bent om een nacht vol plezier te beleven, houd er dan rekening mee dat er zowel mode- als alcoholregels zijn waaraan je je dient te houden. Als je je aan de regels houdt, ben je verzekerd van een geweldige ervaring.

Dubai is een chique stad, waar luxe hoog in het vaandel staat. De stad beschikt dan ook over vele vijf sterren hotels, waar alles tot op de puntjes is geregeld. Het zal je aan niks ontbreken, wanneer jij hier besluit te overnachten tijdens de trip in Dubai. Winkelen gaat hier ook op een ander niveau, zeker wanneer jij een bezoekje brengt aan Dubai Mall. Dit enorme winkelcentrum is de grootste ter wereld. Er kan natuurlijk geshopt worden, maar er is nog zoveel meer. Dan moet er gedacht worden aan een skihal, een schaatsbaan en zelfs een onwijs groot aquarium. Ook dat aquarium is natuurlijk de grootste in de wereld.

Het openlucht Museum

© foto: www.vakantie-dubai.nl

Houd je van mooie auto’s? Niet om te hebben maar om te bekijken? Dan hoef je hier echt niet naar het museum. Ze rijden gewoon rond in de Sheikh Zayed Road. Alweer een Rolls Royce en dat is alweer de zoveelste Aston Martin DB 11 van 3 ton die voorbij komt rijden. Nee ik had nog geen roze gezien. Dit is de eerste in die kleur, wel natuurlijk gezien in wit, zwart, blauw, groen, rood, goud, zilver, grijs en paars. Het wordt pas echt leuk als je een Opel Astra aan ziet komen. Let dan even op het nummerbord…..Veel plezier in Dubai!