Drie mooie bestemmingen in Griekenland

Griekenland is een enorm populair vakantieland. Niet alleen onder Nederlandse toeristen, maar toeristen van over de hele wereld komen maar al te graag naar dit prachtige land. Het land bestaat uit honderden eilanden, waarvan er vele zeer geschikt zijn voor een fijne vakantie. Dankzij het aangename klimaat dat dit land in Zuid Europa heeft, de gastvrije bevolking en talloze mogelijkheden voor een topvakantie maakt dat Griekenland een perfecte bestemming is voor iedereen. Wij zetten een aantal van deze leuke eilanden voor je op een rij.

Santorini

Het eiland Santorini is niet één van de grootste eilanden van Griekenland, maar wordt wel beschouwd als één van de mooiste eilanden van het land. Santorini heeft de vorm van een halve maan, en met name aan de kustlijn heb je prachtige dorpjes. Misschien wel het bekendste dorpje van Santorini is Oia. Oia ligt in het noorden van het eiland en staat bekend om haar vele hoogteverschillen en mooie witte huisjes met blauwe daken. De zonsondergang hier is adembenemend mooi, een beeld dat je niet snel zult vergeten.

Kreta

Het grootste eiland van Griekenland is Kreta. Kreta is een van de meest zuidelijke eilanden van Griekenland en jaarlijks komen hier vele toeristen genieten van een fijne vakantie. Fijne badplaatsen als Chersonissos en Chania zijn erg populair, maar over het hele eiland vind je verschillende leuke plekken. Veel hotels, resorts en appartementencomplexen staan hier klaar om jou te laten genieten van een fijn verblijf.

Mykonos

Een ander eiland dat enorm in opkomst is is Mykonos. Mykonos heeft eigenlijk alles wat je maar nodig hebt voor een vakantie. Hou je van zon, zee en strand, dan zoek je één van de fijne strandjes op waar je heerlijk kunt genieten van de zon. Hou je van gezelligheid en leuke stadjes, bezoek dan eens Mykonos stad. Door de witte, smalle straatjes kom je het ene na het andere leuke winkeltje, restaurant of bar tegen. Onze tip, huur een auto en ga op zoek naar de mooiste plekjes van het eiland.