Dit zijn de mooiste plekken in Kroatië

istrie

Kroatië is een prachtig land met een adembenemende kustlijn en talloze eilanden. Het is dan ook geen verrassing dat het land een populaire bestemming is voor vakantiegangers. Als je op zoek bent naar de mooiste plekken in Kroatië, dan mag je deze niet missen.

Dubrovnik

Dubrovnik staat bekend als de “Parel van de Adriatische Zee” en is een absolute must-see. De oude stadsmuren, smalle straatjes en historische gebouwen maken het een betoverende plek. Vanaf de stadsmuren heb je een prachtig uitzicht over de stad en de zee.

Plitvicemeren

De Plitvicemeren zijn een van de mooiste natuurlijke attracties van Kroatië. Het nationale park bestaat uit zestien turquoise gekleurde meren, die met elkaar verbonden zijn door watervallen. Een wandeling door dit betoverende landschap is een onvergetelijke ervaring.

Hvar

Hvar is een van de meest populaire eilanden van Kroatië. Het staat bekend om zijn prachtige stranden, levendige nachtleven en historische stadje. Je kunt hier genieten van zon, zee en strand, maar ook van de rijke cultuur en geschiedenis.

Rovinj

Rovinj is een charmant stadje aan de westkust van Istrië. Het oude centrum bestaat uit smalle straatjes, kleurrijke huizen en gezellige pleinen. Vanaf de klokkentoren heb je een panoramisch uitzicht over de stad en de Adriatische Zee.

Split

Split is de op een na grootste stad van Kroatië en heeft een rijke geschiedenis. Het bekendste monument is het Paleis van Diocletianus, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Daarnaast heeft Split een bruisend centrum met gezellige terrasjes en winkels.

Als je Kroatië echt wilt ontdekken, is zeilen in Istrië een geweldige manier om dit te doen. Met een zeilboot kun je de prachtige kustlijn verkennen en de mooiste plekken vanuit een ander perspectief bewonderen. Huur een boot en geniet van een onvergetelijke zeilervaring in Istrië.