De stranden aan de Costa del Sol

Malaga

Een vakantie aan de costa del Sol is altijd fijn. In het zomerseizoen kun je lekker aan het strand liggen. Maar welke stranden in de buurt van Málaga zijn er nu eigenlijk in de omgeving te vinden en zit er echt zoveel verschil tussen? Er zijn zeker een paar stranden die sowieso de moeite waard zijn om te bezoeken omdat ze zo uniek zijn. Welke dat zijn? Dat lees je hieronder!

De stranden van Málaga

Hoewel de hoofdstad van Andalusië Sevilla is, wordt Málaga gezien als de hoofdstad van de costa del Sol. Dit omdat Sevilla niet aan de (middellandse) zee ligt, en Málaga wel! Goede stranden bij de stad Málaga zijn er daarom zeker wel! Het langste stadsstrand is strand san Andrès of strand de Misericordia. Deze stranden, die in elkaar overlopen, zijn lang en breed en liggen ten zuiden van de haven van Málaga en zijn toegankelijk voor iedereen. De boulevard langs deze stranden zijn geliefd onder hardlopers. Ten noorden van de haven vind je strand el Palo en strand Pedregalejo. Deze stranden zijn uniek omdat er talloze mini baaitjes te vinden zijn! Je kunt er sardientjes eten die door de strandtentjes vers worden gegrild bij het strand. Dat geeft een super leuke sfeer en zorgt ervoor dat er ’s zomers veel lokale inwoners van Málaga te vinden zijn. Niet heel toeristisch en daarom een must-see voor bezoekers van de stad Málaga!

Het strand om te watersporten

Houd je van sporten, dan is playa los Alamos erg leuk. Vlakbij het gelijknamige treinstation vind je dit strand waar je kan jetskiën, op de bananenboot kunt en iets verder ook mag kitesurfen. Padelsurf-boards zijn hier ook te huur waardoor iedere watersporter wel zijn lol op kan, ervaren of onervaren! 

Bijzondere stranden in de buurt van Málaga

  • Er zijn nog talloze andere stranden bij Málaga te vinden maar een van de bijzondere stranden is het strand van Puerto Banus. Dit strand gaat echt om zien en gezien worden en ligt vlakbij de stad Marbella. Hier kun je met de trein helaas niet komen, wel met de auto. 
  • Een ander bijzonder strand is strand Carihuela, omdat er veel Nederlanders in de buurt te vinden zijn. Het strand ligt bij de Spaanse plaats Torremolinos, en ook dat dorp is een geliefde vakantiebestemming. Je vindt hier ook cafe de Brabander, of strandtent de Klikspaan.
  • Ten slotte staat strand Torre del Mar, meer ten oosten van Málaga, bekend om de jaarlijkse vliegshow die hier in september plaatsvindt. Ben je dus in september in de omgeving van Málaga, dan is het zeker de moeite waard. Vliegsquadrons uit de hele wereld komen er hun kunsten laten zien. Plak er een middagje strand achteraan want strand Torre del Mar heeft echt alles wat je wilt. Massaal is het wel maar door de breedte van het strand is er plek voor iedereen!