De mooiste plekken voor een villa vakantie in Spanje

Costa Brava

Eén van de landen waar we massaal naar toe gaan op vakantie is Spanje. Dat is natuurlijk niet gek. Het land beschikt over prachtige stranden, je kunt er cultuur ontdekken en ook de natuur heeft veel moois te bieden. Daarnaast is het lekkere eten natuurlijk ook een groot voordeel en is het een redelijk betaalbaar vakantieland. We hebben de mooiste plekken van Spanje voor je op een rij gezet waar jij mogelijk je volgende vakantie kunt gaan vieren.

Costa Brava

De Costa Brava is één van de bekendste vakantiebestemmingen in Spanje en deze streek is dus uitermate geschikt voor een villa vakantie. De steden en dorpen aan deze 200 kilometer lange kuststreek hebben allemaal een eigen identiteit en je kunt er uitstekend genieten van de zon. Plaatsen zoals Lloret de Mar en Blanes zijn zeer geliefd onder de jeugd en ze staan bekend om het uitgaansleven, maar er is langs de Costa Brava ook voldoende te beleven als je houdt van cultuur of als je liefhebber bent van een actieve vakantie. Er zijn in deze streek talloze vakantiehuisjes, hotels en appartementen om te verblijven. Je kunt er ook voor kiezen om permanent in deze streek te gaan wonen. Een villa in Spanje kopen? De Costa Brava is een uitstekende locatie!

Ibiza

We gaan van start met het eiland Ibiza. Als je hier vakantie viert, krijg je het ware gevoel van vrijheid. Er zijn prachtige stranden te vinden dat over helder water beschikt. Het is zelfs mogelijk om een flamingo tegen te komen! Je denkt dat je ver buiten Europa bent, maar je bent toch echt in Spanje. Geniet van de gezelligheid op het eiland met heerlijk Spaans eten en maak een wandeling door de smalle steegjes van het centrum. Ook de indrukwekkende natuur is een aanrader om te gaan ontdekken. 

Madrid

De hoofdstad van het land mag natuurlijk niet overgeslagen geworden als je op vakantie gaat naar Spanje. Madrid is een drukke, maar een gezellige stad vol met prachtige bezienswaardigheden. Van het koninklijk paleis tot de Museo del Prado. Geniet van de gezelligheid op de verschillende pleinen en bezoek ook nog eens één van de voedselmarkten. Madrid is ook een uitstekende stad wanneer je het nachtleven wilt ontdekken. 

Granada

Als je Granada gaat bezoeken zul je direct merken dat de stad heel anders is dan de rest. Veel gebouwen hebben een Arabisch tintje waardoor er een magische sfeer wordt gecreëerd. Bezienswaardigheden die je absoluut niet mag missen, zijn bijvoorbeeld het bezoeken van het Monasterio de San Jeronimo. Een klooster dat afkomstig is uit de 16de eeuw. Ook de kathedraal dat in het centrum te vinden is, is zeer indrukwekkend. 

Toledo

Toledo is een plek waar je echt moet zijn geweest. Het ligt op heuvel tegen de Taag aan.  Toledo was vroeger de hoofdstad van het land en als je het bezoekt, lijkt het alsof je terug in de tijd gaat. Veel bouwwerken stammen af uit de middeleeuwen en je kijkt dan ook je ogen uit tijdens een wandeling door het centrum. Toledo ligt dicht bij Madrid waardoor het perfect gecombineerd kan worden als je in de huidige hoofdstad verblijft.