De leukste plekken om te slapen in Zuid-Frankrijk

vakantie

Ieder jaar vertrekken er weer duizenden Nederlanders richting het zuiden. Vooral Frankrijk is een populaire vakantie bestemming voor Nederlanders. 

Mocht je nou voor het eerst richting Frankrijk gaan en je zoekt nog leuke plekken om te overnachten. Lees dan snel verder.

Leuke plekjes om te overnachten

Het is natuurlijk een beetje afhankelijk van hoe je naar Frankrijk afreist. Reis je met alleen een auto, dan zijn je keuzes vele mate groter dan wanneer je met caravan of camper er op uit trekt. 

Er zijn namelijk nogal wat verborgen pareltjes in Frankrijk waar je ontzettend leuk kunt verblijven. Het lijstje gaat van een boomhut tot een vakantiehuis Frankrijk met prive zwembad.

Boomhut in de Dordogne

Het is misschien niet voor iedereen. Mensen met hoogtevrees zullen niet zo snel in deze prachtige boomhutten willen slapen. Ook de budget reiziger is niet helemaal op het juiste adres. Al kan je natuurlijk altijd een uitzondering maken voor een unieke ervaring als dit.

De boomhutten in de Dordogne zijn uitgerust met een heerlijk groot tweepersoonsbed, een jacuzzi, wifi, airo en een minibar. Een luxe hotel in een boom dus. En dat met stunning views.

Altijd al eens in de wolken willen slapen?

Dat klinkt toch spannend, slapen in de wolken. Helaas is de werkelijkheid wat minder spannend dan het klinkt. Nabij Bordeaux is er een camping waar je kunt slapen in allerlei kunstwerken. Utieenlopend van schelpen, wolken tot uilen. En het mooiste, het is gratis. Oke, de plekken zijn ook erg basic zonder water, stroom, toilet of verwarming. Maar dat kan ook niet anders. Het is wel een unieke ervaring en lekker goedkoop.

Kleinschalige vakantiehuizen en villa’s

Sinds Corona zijn veel mensen bewuster gaan reizen. Ze willen de lokale bevolking graag echt leren kennen en dragen graag hun steentje bij aan de lokale economie.

Beide onderwerpen komen uitstekend samen wanneer je een vakantiehuis of beter nog een eigen villa huurt in Frankrijk. Op die manier kom je vaak op plaatsen die nog niet door de grote massa zijn ontdekt. Je kunt genieten van de rust omdat je een eigen huis of villa tot je beschikking hebt. Bij Villa.nl kan je prachtige vakantiehuizen en villa’s door heel (Zuid) Frankrijk vinden en huren.