De ideale stedentrip: Málaga

Malaga is voor veel Nederlandse toeristen een van de ideale citytrips. De vliegreis naar vliegveld Málaga is goedkoop, het eten is goedkoop en als je een beetje van tevoren boekt is het hotel ook goedkoop. Voor niet veel geld zit je dus een midweekje in de Spaanse zon te genieten van tapas. Maar wat kun je allemaal doen in de stad Málaga en eromheen.

Strand

Je kunt natuurlijk op het strand gaan liggen. Málaga heeft meerdere goede stranden zoals La Malagueta, San Andres, La Caleta en Pedregalejo. Ook de steden en dorpen om Málaga heen (Torremolinos, Fuengirola en zelfs Marbella) hebben prima stranden. Een voorbeeld van een speciaal strand bij Torremolinos is Carihuela. Dit strand heeft heuse Nederlandse strandtenten zoals de Klikspaan en cafe de Brabander. Het is een soort Nederlandse enclave op Spaanse bodem. Mocht je toch het meer authentieke strand bij Málaga opzoeken dan kun je het beste naar El Palo. Eet verse vis in een van de chiringuito’s aan het strand en rust lekker uit op de relaxte en goed onderhouden stranden.

De stad Málaga

Sommige mensen die een stedentrip Málaga boeken vergeten helemaal om Málaga te bezoeken. Dat is natuurlijk hartstikke zonde aangezien de stad zoveel te bieden heeft. Bezoek bijvoorbeeld het kathedraal van Málaga, neem een kijkje in het oude Moorse fort Alcazaba of eet een hapje bij de haven en ga afsluitend naar het Pompidou. Ook is er het Picasso Museum in de stad, aangezien Pablo Picasso uit Málaga kwam! En tussendoor kun je natuurlijk altijd voor een goede prijs een tapas eten in het centrum van de charmante zuid-Spaanse stad.
Zo zie je maar, er is genoeg te doen in Málaga. Zeker als je in het voor of najaar boekt heb je de voordelen van een heerlijke zomerse temperatuur gecombineerd met niet al te veel toeristen. Disfruta Málaga!