De do’s en don’ts van goedkope vakanties

vakantie

Vakantie. Ook wij dromen al weg van het woord. De spanning voordat je gaat vliegen of de trein in stapt, een andere taal of omgeving, dingen doen die buiten je comfort zone liggen. Je wilt dat je vakantie een rustpunt is, vooral als je het hele jaar door hard gewerkt hebt. Op je geld moeten letten is dan natuurlijk geen pretje. Vooral tijdens je vakantie wil je die leuke souvenir meenemen of dat extra drankje bestellen. Om wat geld te besparen, kan je echter aan de voordeur al wat dingen doen. Dit zijn de do’s en don’ts van een goedkope vakantie boeken.

Do: verstandig en op het juiste moment boeken

Het is aangetoond dat je een stuk meer betaalt wanneer je 4 tot 8 weken voor je vertrek je vakantie boekt. Je vakantie vastzetten op het juiste moment kan dus een flink bedrag schelen op de eindrekening! Weet je al waar je heen wilt? Boek dan flink van tevoren. Dan heb je trouwens ook nog de meeste kans in dat ene hotel te kunnen verblijven wat je voor ogen had. Nog geen idee wat je bestemming wordt? Boek dan vooral super last minute. Dit scheelt je in de prijs, en geeft ook dat beetje verrassingselement.

Do: kiezen voor een alternatieve bestemming

Wie zei dat afwijken van het bekende saai moet zijn? Wij geloven juist het tegendeel! Buiten de enorme drukte zijn populaire bestemmingen als Frankrijk, Italië en Spanje vaak ook nog eens flink aan de prijs. Wil je goedkoper op vakantie, oriënteer je dan eens op regio’s in die landen die minder bekend zijn. Of probeer eens een land die niet meteen te binnen schiet. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Balkan of centraal Europa? In deze bestemmingen vind je tevens vaak een authentieke ervaring die nog niet door massatoerisme is aangetast. 

Don’t: verblijven bij hotspots

Misschien een open deur, maar toch belangrijk om te noemen. Omdat een land of plaats onbekend is, lijkt het misschien makkelijk om zo dicht mogelijk bij toeristische trekpleisters in de buurt te zitten. Tegelijkertijd weten we allemaal dat een luxe hotel bij de Eiffeltoren veel meer kost dan een B&B in de Marais. Eigenlijk ben je, naast dief van je portemonnee, ook dief van je eigen ervaringen. Op de onbekende plekjes leef je namelijk vaak veel meer zoals de locals – en die kunnen je weer super bruikbare tips geven!

Don’t: meteen boeken

Weeg je opties af voordat je je vakantie gaat boeken. Het kost misschien even wat tijd en moeite, maar dan heb je ook wat. Alles zelf boeken verzekert je vaak van de beste deal. Toch liever een pakket boeken? Leg dan de opties naast elkaar en weeg ze goed af. Een fysiek reisbureau is makkelijk en toegankelijk, maar vraagt vaak meer geld dan nodig. Online bureaus als vakantiedealz kunnen in dit geval je beste vriend zijn. Het geld wat je bespaart kan je vast en zeker weer kwijt op locatie!