De Ardennen zijn de ultieme kampeerlocatie

Kamperen in de Ardennen

Kamperen midden in de natuur is voor veel mensen absolute liefhebberij. Samen met je partner of met het hele gezin heerlijk tot rust komen en genieten van een welverdiende vakantie is waar we vaak het hele jaar hard voor werken. De Belgische Ardennen zijn de ultieme kampeerlocatie bij uitstek. Hier vind je prachtige heuvellandschappen waar je mooie wandelingen en fietstochten kan maken. Tussen de heuvels en de rivieren door. 

In de Ardennen vind je diverse leuke campings toegespitst op verschillende doelgroepen. Van gezinscampings, tot campings geschikt voor survival en outdoor-sportliefhebbers, tot campings en kampeer mogelijkheden voor groepen scholieren en jongeren. In de Ardennen is er voor iedereen een geschikte kampeerplek.


In de Ardennen vind je tal van erkende campings die zeer goed gewaardeerd worden

De faciliteiten op de campings in de Ardennen verschillen per camping, maar de meeste campings zijn erkend door de grote Europese reisorganisaties, zoals de ANWB en ADAC. Het sanitair is dan ook vrijwel altijd tiptop in orde en goed onderhouden. 

Op de gezinscampings zijn er daarnaast ook tal van activiteiten voor kinderen, zodat ook deze vermaakt worden en je als ouder ook zelf rust vindt tijdens de vakantie. Veel van de campings zijn gelegen aan een van de meanderende rivieren die door het gebied lopen, waar je in de warme zomermaanden heerlijk een verkoelende duik kan nemen. Naast de rivier zijn er ook campings met extra verwarmde zwembaden. 

De meeste campings bieden informatie in het Nederlands aan

In de Ardennen zijn ze wel bekend met vakantiegangers en toeristen. Zonder dat het hier te druk wordt, voelt iedereen zich altijd welkom geheten door de vriendelijke lokale bevolking. Het gebied is zeer toeristvriendelijk en vooral voor Nederlanders erg interessant. De kort rijafstand maken de Ardennen niet alleen geschikt voor een lange zomervakantie, maar ook ideaal voor een lang weekend in de natuur.

Tip: actiefardennen.nl – outdoor en survival activiteiten 

Op de meeste campings is er informatievoorziening aanwezig in het Nederlands en vele activiteiten zijn vanaf de camping te regelen, zoals onder andere kanoën, fietsen en wandelen. Naast de actieve outdoor activiteiten vind je in de Ardennen ook tal van pittoreske dorpjes op de mooiste locaties vol met leuke winkels en boetiekshops waar je je hart kan ophalen en je heerlijk op een terras in de zon kan genieten van een glas wijn of een van de vele Belgische bieren.