Bezienswaardigheden Den Haag

Den Haag is de hoofdstad van de provincie Zuid Holland en het is ook de stad waar de Nederlandse regering zetelt. Den Haag is een grote stad, al heeft het nooit stadsrechten gekregen.

In Den Haag is genoeg te doen en hier volgt een overzicht van enkele bezienswaardigheden, zodat u een goed idee krijgt van wat u allemaal kunt doen en zien in Den Haag.

Familiepark Drievliet

Familiepark Drievliet is in 1938 begonnen als theetuin met wat schommels en wippen, maar is uitgegroeid tot een volwaardige attractie voor de hele familie. Er zijn veel verschillende attracties, maar de achtbaan Formule X is een primeur in de wereld. Deze achtbaantrein gaat in 2 seconden van 0 kilometer naar 70 kilometer per uur. Hierna volgt een grote looping en vervolgens een grote kurk. Familiepark Drievliet heeft een motto, namelijk Dagje Drievliet, Wie wil dat nou niet?

Madurodam

Een enorme bezienswaardigheid die zijn weerga niet kent is natuurlijk Madurodam. Toeristen uit en van buiten Nederland weten Madurodam heel goed te vinden. Alle gebouwen, huizen, grachten, een haven en alle andere werken zijn hier nagebouwd tot in het kleinste detail op schaal 1:25. Al meer dan 55 jaar is Madurodam de kleinste stad van Nederland. Madurodam is een echt attractiepark en iedereen moet dit eens een keertje gezien hebben in zijn of haar leven.

Sea Life Scheveningen

Even buiten Den Haag vindt u Sea Life Scheveningen waar u de verrassende onderwaterwereld kan ontdekken. In de onderwatertunnel waant u zich helemaal onder water in tropische wateren. Deze bezienswaardigheid laat u genieten van de mooiste koralen, haaien, zeeschildpadden en nog heel veel meer. U vindt Sea Life Scheveningen op de boulevard.

Pier van Scheveningen

De Pier van Scheveningen is 300 meter lang en leent zich prima voor wandelingen met het gezin, vrienden of met de familie. Wat voor weer het ook is, iedereen weet de Pier van Scheveningen te vinden. De pier heeft een overdekte winkelgalerij. Hier kunt u inkopen gaan doen op een wel hele bijzondere locatie. Op de pier hebt u een prachtig uitzicht over de Noordzee en de schepen die er varen. Aan de andere kant hebt u uitzicht over de boulevard en het monumentale Kurhaus. Deze Pier is voor iedereen geheel gratis toegankelijk. Als u een dagje Den Haag of Scheveningen doet, dan is dat bezoekje pas helemaal af als u ook de Pier van Scheveningen hebt bewonderd.

Paleis Noordeinde

Natuurlijk moet je ook even komen kijken bij Paleis Noordeinde, en misschien zie je daar de Knoning of andere bekende personen.

Things to do in Den Haag

Rondleiding in Den Haag ja
Fietstochten in Den Haag ja
Wandeltochten in Den Haag ja
Bustochten in Den Haag ja
Musea in Den Haag ja
Metro in Den Haag nee
Hot Spots in Den Haag ja
Sightseeing in Den Haag ja
Excursies in Den Haag ja
Campings in Den Haag ja
Parken in Den Haag ja