5 gave bestemmingen in Midden-Amerika?

De meest westelijke continenten worden grofweg onderverdeeld in Noord-, Midden-, en Zuid-Amerika. In deze blog van Vakanty.nl staan we stil bij misschien wel de minst bekende van de 3: Midden-Amerika. Je leest hier informatie over 5 heel gave bestemmingen: Mexico, Nicaragua, Panama, Trinidad en Tobago en Guatemala.

Mexico

Mexico, een mix van modern en oud, arm en rijk. Met een bevolking van meer dan 106 miljoen, 52 verschillende talen, is Mexico een land met een rijk cultureel verleden. Het is een fascinerend land vol contrasten, diverse landschappen variëren van verschroeiende woestijnen en immense canyons tot regenwoud en prachtige stranden. Maar ook Taco’s en tortilla’s, tequila en margarita’s en een gastvrij temperamentvol volk. Dat is Mexico en nog zoveel meer.. Mexico is de perfecte bestemming voor een heerlijke verre vakantie! Reis naar Mexico voor: strandvakantie, Yucatan (bekijk de reisroute), Playa del Carmen, Cancun, maya ruïnes, cultuur en natuur. Op vakanty.nl tref je de beste Mexico aanbiedingen.

Nicaragua

Met een uitermate relaxte sfeer en een zeer vriendelijke bevolking is Nicaragua een van het meest gastvrije land om te bezoeken in Midden-Amerika. Vanwege de turbulente geschiedenis is het ook een van de minst bezochte landen in Midden-Amerika. Ondanks een niet al te best imago weten steeds meer reizigers dit Caribische pareltje te vinden. De Nicaraguanen zijn buitengewoon trots op hun land. En terecht, Nicaragua heeft verrassend veel te bieden. Meren en actieve vulkanen, kleurrijke Spaanse koloniale steden en ongerepte stranden. Nicaragua is een prachtig land met prachtige mensen! Reis naar Nicaragua voor: Vulkanen en meren, koloniale steden, hagelwitte zandstranden, koffieplantages, rum, vriendelijke mensen, Caribische sfeer, De Corn Islands.

Panama

Panama is nauwelijks bekend als toeristische bestemming. Verwonderlijk, want dit land heeft een wonderschone natuur, Ongerepte regenwouden, diverse inheemse culturen, prachtige Caribische eilanden, 940 vogelsoorten en vele natuurparken. En wie kent het niet het ‘Panama kanaal’ Cruisen door het wereldberoemde Panamakanaal is een onvergetelijke ervaring! Dit alles maken van Panama een werkelijk betoverende vakantiebestemming! Reis naar Panama voor: het Panama kanaal, traditionele Indiaanse dorpen, ongerepte regenwouden, koffieplantages, schilderachtige koloniale steden, mooie stranden, vogelspotten, snorkelen, duiken, wandelen, relaxen.

Trinidad en Tobago

De Republiek Trinidad en Tobago liggen in de meest zuidelijke hoek van de Caribische Zee ten noordoosten van Venezuela. Christopher Columbus ontdekte beiden eilanden in 1498 en gaf het grootste eiland, Trinidad de naam de Heilige Drievuldigheid, het kleine zustereiland noemde hij Bella Forma. Later werd dit veranderd in Tobago. Hoewel de beide eilanden elkaars tegenpolen zijn hebben de zustereilanden ook veel overeenkomsten. Op beide eilanden kun je genieten van het ongelooflijke en betoverende natuurschoon. Tobago is meer een eiland om te relaxen en Trinidad (voornamelijk bekend vanwege z’n uitbundige carnaval), meer een party eiland. Maar één ding is zeker vakantie vieren in een relaxte Caribische sfeer doe je in Trinidad & Tobago! Reis naar Trinidad & Tobago voor: duiken en snorkelen, wandelen, relaxen, witte zandstranden, tropisch regenwoud, carnaval.

Guatemala

Maak kennis met een ontzagwekkend land, een land vol natuurlijke schoonheid. Een land van bergen, warmwaterbronnen en vulkanen, tropische regenwouden en een zeer oude Maya-cultuur. Voor de echte natuurliefhebber is dit een aanrader. Reis naar Guatemala voor: flora en Fauna, de koloniale stad Antigua, kleurrijke markten, ruïnes van maya tempels en piramides.