3 redenen waarom glamping een leuke ervaring is

Ga je altijd kamperen wanneer je op vakantie gaat? Op de camping is het vaak enorm gezellig wanneer je een beetje met andere mensen optrekt. Soms heb je zo’n leuke band met iemand opgebouwd op de camping, dat je nog steeds afspreekt met diegene wanneer je weer terug van vakantie bent. Misschien ben je wel helemaal klaar met een camping, ga dan eens naar een glamping. Villatent biedt jou de ideale glamping vakantie!

Wat is glamping?

Het woord glamping is een samenvoeging van twee woorden ontstaan door glamorous en camping. Bij glamperen is het belangrijk dat alles heel gemakkelijk is, je hoeft bijvoorbeeld niet eerst je tent op te zetten en in te richten omdat de accommodatie al helemaal voor jou klaarstaat wanneer je aankomt. Heb je een hekel aan het sanitair op een camping? Niet nodig, op een glamping heb je namelijk je eigen sanitair, dat is toch een must van het kamperen?

Verschil tussen een camping en glamping

Glamperen is eigenlijk net wat anders dan wanneer je gaat kamperen. Glamping is dan ook eigenlijk een nieuwe en unieke vorm van vakantie. Op de camping heb je dan ook één of twee grote sanitair gebouwen voor iedereen, geen keuken en je slaapt op een luchtbed. Op een glamping is dit allemaal precies het tegenovergestelde: je hebt je eigen sanitair, je hebt een ingerichte keuken én een normaal bed. Vaak is een glamping ook luxer dan een camping. Wanneer je gewoon die kampeer vibe wilt, hoef je het ook niet zo luxe te laten zijn. Je kunt dit gewoon zelf regelen en organiseren.

Bericht bekijken

Redenen om te glamperen

Het klinkt allemaal leuk en aardig zo’n glamping, maar waarom zou je dit nu gaan doen in plaats van echt kamperen en je eigen tentje opzetten? Ook wanneer je niet zo’n zin hebt om naar het buitenland op vakantie te gaan, kun je gewoon naar een glamping in Nederland en zo zijn er best nog wel wat andere redenen om te gaan glamperen: 

  • glamperen op bijzondere plekken. Waar je het niet zo zag zitten om je tent op te moeten zetten, staat er nu een kant-en-klare tent voor jou klaar.
  • geen vakantiestress. Je hoeft alleen maar je eigen bagage mee te nemen, dus hoef je er niet over na te denken wat je nog mee moet nemen voor het opzetten van je tent.
  • heerlijk slapen. Je slaapt op een normaal bed waardoor je ‘s ochtends niet wakker wordt op een zacht luchtbed.