10 tips voor een rondreis Sri Lanka

Sri Lanka

Voor de liefhebbers van rondreizen is een rondreis Sri Lanka een echte aanrader. Het is de ideale bestemming aangezien er een breed aanbod van cultuur en natuur is. Het is een divers land, maar toch niet te groot. Je hebt het idee in een hele andere wereld beland te zijn als je in Sri Lanka aankomt. Je kunt in 2 weken een groot gedeelte van de highlights zien, maar het is aan te raden om hier toch wat meer tijd voor uit te trekken. Voor velen is het een once-in-a-life-time reis en neem daarom de tijd. Zo kun je alle belangrijke highlights bezoeken en niet achteraf spijt krijgen. Lees hier 10 tips voor je rondreis door Sri Lanka.

Accepteer de cultuur en chaos

Een rondreis door Sri Lanka staat garant voor een avontuurlijke reis. Het is echt de perfecte bestemming als dat precies is wat je zoekt. De cultuur is er compleet anders en ook vergeleken met andere Aziatische landen is het heel anders. Zorg daarom dat je hiervoor openstaat. Door je open te stellen voor deze cultuur zie en beleef je veel meer. Het is bijvoorbeeld niet raar als mensen je aanstaren. Door je hier niets van aan te trekken, ga je iets fijner op reis in het land. Accepteer ook dat het openbaar vervoer behoorlijk chaotisch kan zijn. Je bent er namelijk wel op aangewezen om overal te komen, dus je kunt het maar beter gewoon over je heen laten komen en accepteren tijdens je rondreis Sri Lanka.

Stroomuitval en stopcontacten

Kijk er ook niet raar van op als je ineens zonder stroom komt te zitten tijdens je rondreis Sri Lanka. Dit is heel normaal in het land, vooral als het stevig regent. Meestal duurt het zo’n 10 minuten en is alles weer gewoon gefixt. Het kan in sommige gevallen ook wel langer duren. Het is daarom wel slim om een powerbank in te pakken. Een andere tip heeft ook met het opladen van je elektronische apparaten te maken. Als je namelijk een stekker in het stopcontact wilt steken, zal deze niet werken zonder wereldstekker Het is wel mogelijk om deze zonder wereldstekker te gebruiken door een pen in het bovenste gat te doen en je stekken in de onderste 2 te steken. Dit klinkt niet verstandig, maar werkt gewoon.

Goedkope broodjes en heerlijke gerechten

Wil je graag goedkoop ontbijten of lunchen in Sri Lanka, ga dan naar 1 van de bakkerijen. Je kunt daar namelijk al voor een euro terecht voor een heerlijk broodje. Vaak zijn dit zoete broodjes met een vulling van jam of hartige broodjes met een vulling van kip en groenten. Je kunt de rijdende bakkerijen herkennen aan het lied Für Elise van Beethoven. Je ziet vervolgens een tuktuk vol met lekkere broodjes. Als je op rondreis door Sri Lanka gaat, zijn er ook een aantal andere gerechten die je niet mag overslaan. Rice & Curry bijvoorbeeld waarbij je kunt kiezen voor vis of kip. Probeer ook de roti, een gevulde pannenkoek met een zoete of hartige vulling. Probeer ook vooral Kottu, de Sri Lankaanse versie van bami.

Kleding en zelfstandig plannen

Een paar tips wat je beter niet kunt doen in Sri Lanka: Het is als vrouw zijnde verstandig om je in te lezen hoe je in Sri Lanka je gepast moet kleden. Vaak kun je als vrouw je bovenbenen en schouders beter bedekken. Je zult veel aandacht trekken in een topje met een kort rokje. Dit is vooral in de traditionele steden het geval en dan is het verstandig je hier passend voor te kleden. Als je je rondreis door Sri Lanka gaat boeken, is het helemaal niet nodig om dit via een reisorganisatie te doen. Wanneer je alles graag uit handen geeft, is dit natuurlijk handig, maar in principe kun je alles zelf regelen. Het land is namelijk makkelijk om zelfstandig doorheen te reizen. Zo heb je alle vrijheid om alle ins en outs van het land te leren kennen.

Een visum en vreemde valuta

Wanneer je door Sri Lanka wilt rondreizen, zul je wel een paspoort en visum nodig zijn. Dit visum is gewoon online aan te vragen. Na 2 werkdagen heb je je visum al en kun je op weg naar het land. In het land zul je met een andere valuta dan de euro moeten betalen. In Sri Lanka betaal je met de Srilankaanse rupee. Het land is een wat duurdere Aziatische bestemming, maar je betaalt nog steeds niet heel veel in het land. Het is wel zo dat de kustgebieden vaak wat prijziger zijn dan het binnenland. Alle gebieden waar het wat toeristischer is, zul je toch meer moeten betalen. Je zou in Sri Lanka zelf kunnen pinnen, maar het is verstandig om voor vertrek al valuta via de bank te regelen.